Tillbaka

Musiker mötte musiker för att prata folkbildning

Tisdagen 3 maj klev en grupp "SVmusiker" in i våra lokaler på 29:AN i Örebro. På plats var även verksamhetsutvecklarna Andreas, Jon, Maria och Stefan från SV Örebro län – det var dags att prata musik och folkbildning.

EFTER TVÅ ÅRS PANDEMI där kontakten främst har skett via telefon och mejl var det glädjande att få återse varandra fysiskt igen. Musikerna är alla ledare i olika studiecirklar hos oss på SV Örebro län och deras band spelar i våra lokaler. 

Stefan, verksamhetsutvecklare, berättar att cirkelledarna är navet i SV:s verksamhet, och att möten som dessa är värdefulla både för verksamhetsutvecklarna men även för musikerna som får möjlighet att utbyta tankar om sina studiecirklar, få information och prata om frågor som är aktuella inom musikområdet. 

stefan-stromgren.jpg– Det är guld att få ses på det här sättet. Som musiker så slår hjärtat lite extra när man får lyssna till andra med samma intresse. Att få vara en möjliggörare som kan erbjuda lokal och hjälpa till med kontakter för inspelning med mera känns riktigt gött, säger Stefan.       

KVÄLLEN AVSLUTADES I PENNYSOUND, en trappa ner från där mötet ägt rum. Pennysound Studio är SV Örebro läns egna musikstudio med fokus på hiphop, och där var en studiecirkel i full gång med att skapa musik. 

LOKALEN "29:AN" ska vara som en samlingspunkt för alla som på ett eller annat vill utvecklas tillsammans med andra. I lokalen ryms allt från musikproduktion till klassiskmusiklyssning, dans och olika möten/arrangemang. 

maria-ostby.jpg– Jag upplever verkligen att 29:AN levde upp till sitt syfte även denna kväll. Det är en obeskrivbar förmån att få träffa så engagerade människor, inom så många olika ämnesområden. Mitt fokus idag är folkhälsa, pedagogik och kvalitetsarbete, men efter en kväll som denna vill jag ägna mig åt musikområdet också, även om jag själv aldrig spelat, avslutar Maria. 

 

PS. Du hittar kontaktuppgifter till Stefan och Maria längst ner på sidan.

Varför är cirkelledaren så viktig?

Den kontinuerliga kontakten med cirkelledaren är något som SV Örebro län värdererar och värdesätter högt. Ledarna utgör navet i vår bildningsverksamhet. Det är tillsammans med engagerade människor som vi ständigt kan utveckla folkbildningen efter individernas behov och intressen. Och för att kunna göra det måste vi känna varandra och ha insikt i varandras behov, intressen och förutsättningar.

MER MUSIK

 • Det här är Jon!

  Verksamhetsutvecklare för Pennysound Studio. Samisk komse, fiol, britpop, samarbete med Örebro kommun och stundande hiphopkväll!

  Läs mer
 • Det här är Stefan!

  ÖREBRO: Stefan är verksamhetsutvecklare med ansvar för vår musikverksamhet, med fokus på band, i Örebro.

  Läs mer
 • MUSIK

  Välkommen till SV Örebro läns plattform för musik! Här hittar du erbjudanden, replokaler, musikhus och musikstudios i Örebro län.

  Läs mer
 • Erbjudanden till musiker

  Du som är musiker och ansluten till SV kan ta del av en rad olika erbjudanden som syftar till att stötta er i ert arbete och...

  Läs mer
 • Replokaler och musikhus

  Vi har replokaler i Hallsberg, Karlskoga och Örebro. Kontakta oss om du är intresserad av att hyra en lokal. 

  Läs mer
 • Pennysound Studio

  Pennysound Studio är en musikstudio som är specialiserad på Hip Hop och R&b. Studion består av tre studios och ligger på Norrcity i...

  Läs mer
 • Körsång

  Under vårt tak finns även flertalet körer i samverkan med många av våra föreningar. Ta reda på mer om våra körer och anmäl dig redan...

  Läs mer
 • Verksamhetsmål 2022

  VI SKAPAR FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ETT RIKT KUlTUR- OCH MUSIKLIV.

  Läs mer