Tillbaka

Öppet hus i Lindesberg

Kom och fira våra nyrenoverade lokaler på Kristinavägen 28 i Lindesberg tillsammans med oss! Det blir mingel, musikunderhållning, beatmaking, adventsfika och snack om folkbildning. 

Boka in den 30 november i kalendern och kom! Vi har delat upp dagen i två pass för att så många som möjligt ska kunna komma. Du är välkommen klockan 13–15, eller klockan 17–19. Du behöver inte anmäla dig, det är bara att dyka upp. 

MUSIKUNDERHÅLLNING
Verksamhetsutvecklaren Stefan Strömgren plockar fram cajuntrumman för att ackompanjerar Fredrik Wallin, avdelningschef, som stämmer upp till skönsång och drar ackord på gitarren.

BEATMAKING MED PENNYSOUND STUDIO
Tillsammans med verksamhetsutvecklaren Jon Daly Skoog, ansvarig för vår musikstudio Pennysound Studio, får du möjlighet att göra ett eget beat. Jon berättar om verksamheten och hur arbetet i studion bidrar till ungas motivation och personliga utveckling.  

DU FÅR OCKSÅ TRÄFFA
Kristina Haglund, vår verksamhetsutvecklare som utgår från Lindesberg och har Bergslagen som sitt arbetsfält. 

Varför har vi flyttat?

Vi har sedan lång tid tillbaka haft en lokal i Lindesberg, men vi behövde en lokal som är bättre anpassad för vår verksamhet. 

– Vi behöver vara ett modernt studieförbund som följer utvecklingen och som utgår från människors behov. Vi har bland annat lagt in hörslinga och rustat med konferensteknik som möjliggör digitala och hybrida möten. Syftet är att öka tillgängligheten och göra det möjligt för fler att ta del av folkbildning, säger Fredrik Wallin, avdelningschef SV Örebro län. 

Lokalen är ny…

och vi har bland annat köpt nya lampor och gardiner, men ett ledord har hela tiden varit återbruk. I lokalen har vi möblerat med möbler från våra olika kontor i länet. Det har varit en riktig flyttkarusell! 

– Varmt välkommen tills oss, vi hoppas att du ska trivas lika bra som vi gör, avslutar Fredrik. 

Varmt välkommen!KOMMENTAR: 
Vi har tidigare berättat om det minskade anslaget till studieförbunden, och det har börjat få konsekvenser i vår verksamhet. Men vi tror på folkbildningen, vi tror på våra ledare, deltagare och samverkande som bidrar till ett varmare samhälle genom olika folkbildningsaktiviteter. 

Med Öppet hus vill vi sprida lite ljus och framtidshopp i höstmörkret. Kom och prata folkbildning, ställ diga frågor om allt som händer. Det är stora kontraster. Men vi vill ändå bjuda in till våra fina lokaler som är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta bedriva verksamhet anpassad till dagens samhälle och deltagarnas behov. 

TORSDAG 30 NOVEMBER

PLATS
Kristinavägen 28, Lindesberg

TID
Kl. 13–15 och 17–19