Tillbaka

Parkinson, mat och digitala möten

Vårterminen inleddes med att vi frågade våra föreningar om deras tankar och önskemål inför ytterligare en termin präglad av restriktioner. Parkinson Örebro län såg möjligheten att kliva in i det digitala och tillsammans har vi erbjudit en föreläsning och en frågestund, båda vi Zoom.  Två väldigt uppskattade tillfällen med önskemål om fler till hösten.

Zoom och Mat för hjärnan

Innan det första tillfället bjöd vi in de medlemmar och deltagare som var osäkra på Zoom till ett tillfälle i Våga delta digitalt – ett tillfälle då de fick chans att testa de grundläggande funktionerna i Zoom.  

MAT FÖR HJÄRNAN 
Den 20 april arrangerade vi föreläsningen Mat för hjärnan, föreläste gjorde Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet. 

Föreläsningen handlade om mat som är bra att äta om man har Parkinsons sjukdom eller annan neurologisk sjukdom. På plats var drygt 30 deltagare som blev inspirerade och fick många bra idéer till matlagningen. 

Frågestund

Efter en lyckad föreläsning bjöd Parkinson Örebro län och SV Örebro län in till ett nytt digitalt tillfälle. Denna gång deltog Sven Pålhagen, styrelseledamot i Parkinsonförbundet, docent överläkare i neurologi och verksam vid Neuromottagningen i Örebro för att svara på frågor. 

Det var ett drygt tjugotal medlemmar som deltog och de hade fått skicka in frågor i förväg som Sven svarade på vid den digitala frågestunden.

SV som samverkande

"Båda dessa tillfällen genomfördes i samarbete med SV Örebro län och de föregicks av korta övningsmöten så vi fick möjlighet att bekanta oss med Zoom. Så vi lärde oss inte bara om mat och Parkinsons sjukdom, vi blev också alltmer bekväma i att ha ett digitalt möte" – Parkinson Örebro län

VI PLANERAR OCH GENOMFÖR TILLSAMMANS
Genom att samverka med oss på SV Örebro län kan vi stötta med teknik, utskick och andra informationsinsatser. TIllsammans kan vi nå fler och skapa forum för gemenskap och lärande. 

Vecka 36

Vill du veta mer om Parkinson Örebro län och få möjlighet att ställa frågor kring sjukdomen? I september arrangerar SV Örebro län Vecka 36, en föreningsvecka inom funktionsrätt och en av de medverkande föreningarna är Parkinson Örero län. 

Vecka 36 kommer att genomföras digitalt via Zoom, programmet är inte klart ännu, men håll utkik på vår hemsida och Facebook – mer information kommer. 

INSPIRERAS OCH BLICKA TILLBAKA 
Klicka på länken nedan om du vill läsa mer om Vecka 36 eller ta del av inslag från förra årets livesändningar på Youtube. 

LÄS MER