Tillbaka

See us live – Pennysound Studio

Fredagen den 8 maj bjöd nästa generations hiphoppare från Pennysound Studio på en livestreamad hiphopkväll via See us live. Hiphopkvällen ägde rum på Scenit Kulturhuset i Örebro och det blev en kväll med tunga beats, feta bars och bra energi.

I SV Örebro läns musikstudio, Pennysound Studio, är det vanligtvis full aktivitet och artister/grupper avlöser varandra för att skapa musik. De skriver texter, sjunger, gör beats och mixar tills de har fått fram en färdig produkt av hög kvalitet. I och med den pågående pandemin har möjligheterna till att ses blivit begränsade och kreativiteten har tvingats ta ett steg bakåt. Men det finns smarta och kreativa lösningar, som till exempel en livestreamad hiphopkväll med nästa generations hiphoppare. 

Pennysound Studio kontaktades av See us live

See us live är en liveplattform som skapades för att artister i regionen skulle kunna fortsätta att sprida sin musik trots pandemin som gjort att många uppdrag och spelningar ställts in. När See us live kontaktade Pennysound Studio väcktes en energi och ett engagemang som har varit saknat. Hiphopkvällen gav artisterna något att se fram emot, att planera kring och förbereda sig inför. Och det blev en lyckad kväll med tunga beats, feta bars och bra energi.

– Vi samlande ihop några av våra artister som fick förbereda två låtar var att uppträda med. Spelningen gick bra och vi hade några hundra som kollade, berättar Jon Daly Skog, verksamhetsutvecklare och ansvarig för Pennysound Studio, SV Örebro län.

Men själva liveuppträdandet var inte det bästa av allt, det som var mest intressant var det som hände efter spelningen.

– Jag såg att artisterna samlades och patade om hur de skulle kunna göra det igen, och ännu större. Det satte igång ett engagemang som jag har saknat under karantänen. De började planera och drömma om en hiphop-scen som kan vara återkommande med såna här evenemang. Glöden som tändes hos artisterna gör att jag tycker att det var ett väldigt lyckat tillfälle, avslutar Jon.

TITTA PÅ HIPHOPKVÄLLEN (YOUTUBE)

Artisterna från Pennysound Studio

Nonting
Är en karismatisk Örebroartist som ingår i Le Winter klicken. Han tar publiken med storm och har en skön energi när han kör live. Han har släppt en del låtar på Spotify varav låten fängslad med över 30 tusen streams har producerats av just Le Winter.

Antonio SL
Med en tillbakalutad stil lägger Antonio SL fokus på sin rimkonst. På engelska. Han är gärna något av en doldis, men ibland görs undantaget för musiken. Det som kommer ut från honom hålls enkelt. Rap.

Jeaff
Förmodligen Örebros kändaste rappare. Hon har varit med i TV4’s lyckliga gatan där hon tolkade Tolkade Nilsson’s ” En Dag” Jeaff har nu över 10 år i gamet som rappare och släppt singlar som "en dag" "vill va fri" och "tornado". Men efter en paus på två barn är hon nu redo att komma tillbaka med ett nyare sound och en uppgraderad version av sig själv som hon själv säger. Singeln "ring ring" är snart aktuell och med sin lillasyster Jackie som vapendragare är denna duo starkare än någonsin.

Enzo
Han är en up and coming artist som har bakgrunden som dansare och har hållt på med musik under en längre tid mer som en hobby. Men nu är han här och satsar 100% han och hans grabbar producerar låtarna själv och Enzo’s låt ”Diamant” kommer ut på Spotify 4 maj.

Raess
Raees är en Örebroartist som är född 2002 han både rappar och sjunger. Han började med musik 2015 och släppte sin debutsingel "den här skiten" år 2017 under artistnamnet Raffe M. Han valde dock att ta en paus för att utvecklas i sitt musikskapande och hitta sitt sound. Det har han gjort nu! Hans nya still så blandar han svenska och franska och han tar med influenser från Algeriet där han har sina rötter. Raees singel CRY CRY har nästan 50 tusen på Spotify. Och vi ser fram emot att höra honom live.


Fotot: i bild syns artisterna som medverkade på hiphopkvällen.