Tillbaka

PEPdagar på fritidsgården KUBEN

Visste du att SV Örebro län är ambassadör för Generation PEP? Det innebär att vi verkar för att främja fysisk aktivitet och rörelse för så väl unga som äldre. Under 2021 har vi varit på fritidsgården KUBEN i Hallsberg vid två tillfällen för att träffa fritidsledare och ungdomar och prata om hur man kan hitta glädje i rörelse.

Pepp till glädje i rörelse

I början på juni var verksamhetsutvecklarna Pernilla och Maria på plats i Hallsberg för att träffa ledarna på fritidsgården KUBEN. De pratade om hur man kan peppa ungdomar och bidra till att de hittar glädje i rörelse. 

GOD FOLKHÄLSA I ALLA ÅLDRAR! 
Det finns många olika sätt att stärka sin hälsa. Det kan vara genom möten med andra då vi berikas av erfarenheter, kunskap och gemenskap.

– På SV Örebro län arrangerar vi mötesplatser och verksamhet för att främja delaktighet och möta behovet av att bli bekräftad och accepterad för den man är. Alla har rätt till god folkhälsa, oavsett ålder och individuella förutsättningar, säger Pernilla. 

I BILD: KLÄDDA I SVART PERNILLA OCH MARIA, TILLSAMMANS MED FRITIDSLEDARE FRÅN KUBEN. 

Hinderbana och tipspromenad

I september var Pernilla (och Maria?) på plats igen och den här gången deltog även fyra glada och pigga barn. På dagens agenda stod en hinderbana och en tipspromenad med olika frågor och utmaningar som genomfördes i grupp. 

– De fick bland annat kasta prick med bollar, gå balansgång och gissa hur många kilo godis svenska äter i genomsnitt varje år. Enligt Livsmedelsverket äter vi cirka 15 kilo godis och choklad om året, berättar Pernilla. 

Det blev en fartfylld och rolig eftermidddag med mycket aktivitet som avslutades med fika för att ladda batterierna.  

I BILD: BANDYBOLLAR, FRÅGA FRÅN TIPSPROMENADEN MED MERA.

Generation Pep

Aktiviteterna är en del i att vi har antagit Generation Peps vision – alla barn och unga ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. 

– Visste du att bara tre av tio unga kommer upp i den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, 60 minuter per dag, och att bara en av tio äter tillräckligt mycket grönsaker, frukt och bär? 


LÄS MER