Tillbaka

Psykiatriveckan i södra länsdelen

Psykiatriveckan i södra länsdelen är en vecka fylld med olika föredrag som syftar till att skapa nya möten och bidra till ny kunskap och ökad förståelse. Det är fri entré, du behöver inte föranmäla dig och vi bjuder på fika!

I samband med de olika föredragen finns representanter från värdkommunen och olika föreningar på plats. Representanterna arbetar för psykisk hälsa och finns på plats från kl. 17.30. Veckan arrangeras av Askersunds, Hallsbergs, Lekebergs och Kumla kommun, Föreningen för psykiatriskt samarbete (FPS), Region Örero län och SV Örebro län.

Affisch, Psykiatriveckan i södra länsdelen (pdf)


 

Två händer som håller i varandra

Askersund 12/11

VÅGA PRATA OM PSYKISK OHÄLSA

Elisabet Norlinder föreläser om att vara anhörigtill en dotter med ADHD som drabbats av psykoser och missbruksproblematik.

Askersund, kl. 18
Lokal: Norra Bergen, Näckrosen, Loggatan 2
Kontakt: Monica Andersson, 0583-812 70


 

Bild på en person bakifrån.Lekeberg 13/11

SAMTAL OM DET VI INTE TALAR OM

Föreläsning och samtal om psykisk ohälsa, anhörigskap och att våga tala om det som är riktigt svårt.

Lekeberg, kl. 18
Lokal: Träffen, Storgatan 10, Fjugesta
Kontakt: Carljohan Ulfgren, 0585-487 49


 

Bild på Erik Widlund som står och tittar upp mot himmelen. Bakgrunden är en mörk och dramatisk himmel med inslag av ljus.

Hallsberg 14/11

EN OÖNSKAD LIVSSITUATION

Öppet och ärligt berättar Erik Widlund om sin kamp för överlevnad. Ett liv kantat av psykisk ohälsa, självmordsförsök och en mammas betydelsefulla stöd.

Hallsberg, kl. 18
Lokal: Knuten, Nytorgsgatan 6
Kontakt: Anette Broman, 0582-68 54 45
Foto: Jonas Classon 

Bild på Thomas och Marianne som står framför en grön buske.Kumla 15/11

INTE SOM ANDRA

Hur påverkas relationer av ett anhörigskap? Med humor och glädje berättar Marianne och Thomas om sin relation ochbrokiga liv. Hund är med i föreläsningen.

Kumla, kl. 18
Lokal: Kvarngården, Skolvägen 6
Kontakt: Ingela Lindquist, 019-58 83 69Logotyper: Askersunds kommun, Hallsbergs kommun, Region Örebro län, Föreningen för psykiatriskt samarbete, Kumla kommun, Lekebergs kommun och Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län