Lättläst version saknas
Tillbaka

Psykiatriveckan i Örebro län, 13–17 november: Med årets tema Vändpunkter

PRESSMEDDELANDE
Den 13–17 november är det dags för årets Psykiatrivecka i Örebro län, en årlig temavecka som belyser psykisk (o)hälsa genom föreläsningar och aktiviteter. Arrangemangen äger rum i Lindesberg, Kumla, Örebro och Karlskoga och årets tema är vändpunkter.
 

Under veckan får du ta del av personliga berättelser och erfarenheter kopplade till psykisk ohälsa, anhörigskap och vändpunkter. Du får möta personer som delar med sig kring ångest, ADD, depression, självmord, kriminalitet, missbruk, ätstörningar och hur det kan vara att stå bredvid som anhörig. 

Vad kan ha en avgörande betydelse för att nå en vändpunkt? Det finns olika svar och många berättelser som kan ge hopp. Kom och lyssna till några av dem under psykiatriveckan 2023!

Två nyheter för Psykiatriveckan 2023

I år presenterar vi två nyheter; ett av arrangemangen sänds live och finalen riktar sig särskilt till ungdomar. Under veckans sista tillfälle uppträder Sebbe Hauta, känd från Idol, och Hjärnkollambassadören David Kroon föreläser om sina erfarenheter av ett liv kantat av kriminalitet, fosterhem och missbruksproblematik – med musiken som vändpunkt. 

Maria Östby, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län ingår i planeringsgruppen för Psykiatriveckan tillsammans med representanter från Hjärnkoll Örebro län, Fontänhuset Örebro och NSPH Örebro län. Maria hoppas att många olika aktörer och intresserade kommer för att ta del av veckans arrangemang. 

– Likt föregående år hoppas vi på en god uppslutning från allmänheten, föreningsaktiva, förtroendevalda politiker och personal inom olika berörda verksamheter. Alla kan vara en viktig pusselbit för att främja psykisk hälsa. Veckans final vänder sig särskilt till ungdomar då vi avslutar på Karolinska gymnasiet där både David Kroon och Sebbe Hauta uppträder, säger Maria.

Utställare och kontakt

I samband med föreläsningarna finns tid för kontaktskapande med föreningar och organisationer som är på plats. Det sker både i form av utställningsbord och mingel. 

En vecka i samverkan

Psykiatriveckan i Örebro län anordnas av SV Örebro län, Hjärnkoll Örebro län, Fontänhuset Örebro och NSPH Örebro län. Med stöd från Region Örebro län och i samverkan med kommuner, samordningsförbund och civilsamhället. 

FRI ENTRÉ

Ingen anmälan

KONTAKT
Maria Östby, se längst ner på sidan.


I bild från vänster, planeringsgruppen: Elin Branhammar, Anna Norrefalk, Maria Östby och Helena Lundell.

Relaterade artiklar

  • Psykiatriveckan 2023 Örebro län

    VÄNDPUNKTER Årets tema för Psykiatriveckan 2023 är vändpunkter. Vad kan ha en avgörande betydelse...

    Läs mer