Tillbaka

SITT INTE INNE – folkhälsosuccén fortsätter i september!

"HALV STORM, ÖSREGN OCH TROPISK SOMMARVÄRME – INGET STOPPAR OSS!"

Under våren tog SV Örebro läns folkhälsorepresentant Birgitta Wallbom och hennes vapendragare Janne Eriksson  fram ett program med utomhusaktiviteter för personer över 70 år. Gensvaret har varit otroligt positivt och aktiviteterna har fortsatt under sommaren – och nu i september erbjuds ytterligare två tillfällen.

Vårens uppskattade promenader för äldre fortsatte under sommaren och det bjöds på både blåsiga, regniga och varma promenader.

I juli promenerade en tapper trupp kring den konstgjorda sjön vid naturreservatet i Boglundsängen. Två veckor senare bjöd vädergudarna på ösregn men det hindrade inte 16 personer från att promenera runt Ånnaboda sjön. Temat för promenaden i Ånnaboda var sällsamheter och mysterier i Kilsbergen.

– Det blev många spännande samtal om grottor med guld, mystiska stenar,
gåtfulla träd och myter om jättar, berättar Birgitta entusiastiskt.

I augusti slog vädret om och den här  gången bestämde vädergudarna sig för att bjuda på tropisk sommarvärme. I gassande sol och varma vindar gick Birgitta och hennes följeslagare på trädvandring i Örebros stadskärna. Birgitta guidade de 14 deltagarna och berättade om Örebros berömda träd och deras historia.

– Halv storm, ösregn och tropisk sommarvärme,
inget stoppar oss, säger Birgitta.

Promenaderna har både
uppskattats och uppmärksammats

Nu har information om promenaderna letat sig in på Visit Örebro där det uppmärksammas som ett tips på hur sommaren kan förlängas – och även promenaderna förlängs. Birgitta och Janne har bokat in ytterligare ett par datum för den som vill komma ut och röra på sig tillsammans med andra.

–Det har varit nöjda deltagare som uttryckt stor uppskattning för vårt initiativ. Det känns väldigt roligt att höra och vi har såklart bokat in fler datum, säger Birgitta och Janne.

Den 8 och 16 september utgår de från Motionscentralen i Karlslund och där blir det skogsgympa och trädpromenad. Aktiviteterna syftar till en kravlös stund i naturen, frisk luft och nya gemenskaper – om än på tryggt och säkert avstånd.

 • Tisdag 8/9 kl. 10.00
 • Onsdag 16/9 kl. 10.00


Vill du hänga med på promenad? Missa inte att anmäla dig!

Nu måste du som vill hänga med ut på promenad ringa och anmäla dig, det finns nämligen ett maxantal på 15 personer.

– Det är fantastiskt roligt att initiativet är så uppskattat! Vi vill att alla ska känna sig trygga att delta, och för att grupperna inte ska bli för stora har vi ett maxantal på 15 personer,
berättar Birgitta.

Har du frågor eller vill du anmäla dig?
Då är du varmt välkommen att höra av dig till Birgitta: 073-038 47 49.

Birgitta är även folkhälsosamordnare vid SPF Kilsbergsbygden och aktiviteterna sker i deras regi, i samverkan med SV Örebro län.


Bildkälla, skogsbild: pixabay.com

Relaterade artiklar

 • Sitt inte inne fortsätter i sommar

  Utomhusaktiviteterna med folkhälsorepresentanten Birgitta Wallbom fortsätter med ytterligare tre träffar i sommar!

  Läs mer
 • Sitt inte inne!

  Vår folkhälsorepresentant Birgitta Wallbom har tagit fram ett program med utomhusaktiviteter för personer över 70 år.

  Läs mer