Tillbaka

SPF Askersund firar 40-årsjubileum!

SPF är en av Studieförbundet Vuxenskolans största samarbetspartners och i Örebro län har SPF över 6500 medlemmar. I år fyller SPF Askersund 40 år och det är dags att ställa till med kalas.  

SPF Askersund bildades den 13 februari 1977 och föreningen har över 200 medlemmar. Idag, den 13 februari 2017, fyller föreningen 40 år och självklart ska detta firas! Men trots att föreningen har sitt 40-årsjubileum nu i februari väntar de med firandet tills i maj.

– Vi väntar in lite ljusare och varmare tider innan vi firar vårt jubileum. I maj har vi planerat att åka ut med båten Vättervik för att fira med en trevlig utflykt och lite mat och dryck, säger Lisbeth Boo, ordförande i SPF Askersund.

Vem är Lisbeth Boo?
Lisbeth är ordförande i SPF Askersund och hon har varit med i föreningen i ungefär sex år. Anledningen till att hon gick med i SPF var för att de hörde av sig då de behövde någon som kunde hålla i matlagningskurser för medlemmarna i SPF Askersund.

– När de hörde av sig och behövde en ledare till sina matlagningskurser tänkte jag att det passade mig bra eftersom jag har en bakgrund som hemkunskapslärare. I och med att jag började hålla i kurserna blev jag även medlem i SPF, säger Lisbeth.

Lisbeth berättar även att hon snart kommer att lämna över stafettpinnen som ordförande till Ingemar Karlsson.

Vad gör SPF Askersund?
– Vi har många olika aktiviteter i form av musik eller föredrag i samband med våra månadsmöten. Vi satsar på att aktivera våra medlemmar genom att anordna olika aktiviteter så som bowling, stavgång, gym och boule, och ibland tar vi långpromenader i naturen ut till Utnäset eller Harje uddar.

Lisbeth har ett stort engagemang och under sina sex år i SPF har hon hunnit med att vara både vice ordförande, ordförande och hälsoplanerare. 

– Jag motiveras bland annat av att jag vill bidra med en aktiv ålderdom för mina medmänniskor. Det var därför som jag tidigare hade rollen som hälsoplanerare, då fick jag arbeta med friskvård för våra medlemmar. Det är viktigt med en aktiv ålderdom, avslutar Lisbeth.