Tillbaka

"Tacksamhet för språkutveckling hos elever med svenska som andraspråk"

MÖT ANASTASIA, CIRKELLEDARE
Anastasia Valenta arbetar som cirkelledare i svenska och samhällskunskap hos oss på SV Örebro län. Hon drivs av att hennes insatser bidrar till att fler personer får möjlighet att lära sig svenska och att de får förutsättningar för att närma sig fortsatta studier och arbete. 

I Anastasias studiecirklar använder hon olika pedagogiska redskap för att ge deltagarna kunskap i svenska och om det svenska samhället. Det kan vara allt från digitala kurser med inslag av film och tillhörande frågor till vandringar i länets naturreservat. En variation som uppskattas av deltagarna. 

I cirklarna växer vänskap

När vi frågar Anastasia hur hon mår berättar hon att hon har haft en känslosam period som kulminerade när hon och några av hennes deltagare tackade av varandra efter en avslutad studiecirkel. 

Det kan vara vemodigt att säga Hej då!

– Det har varit en känslosam period för mig, som kulminerade i en avtackning, både av mig och deltagare som har gått vidare med sina studier eller börjat jobba. Det är egentligen just det som är syftet med våra studiecirklar i svenska; att deltagarna ska få hjälp att lära sig språket och få kunskap om det svenska samhället och arbetsmarknaden. En avslutad cirkel är ju ett tecken på att jag har uppnått mitt mål som cirkelledare, men det känns ändå vemodigt att vinka av deltagarna för allra sista gången, berättar Anastasia. 

Uppskattad cirkelledare

I bilden syns Anastasia omgiven av sina cirkelledeltagare. Deras leenden vittnar om en fin gemenskap och den fina tavlan med texten "Tacksamhet för språkutveckling hos elever med svenska som andra språk" vittnar om att Anastasia är en uppskattad cirkelledare. 

Cirkeldeltagarna kommer från olika platser i världen; Bulgarien, Filipinerna, Kina, Kroatsien, Lettland och Peru. De förenades av den gemensamma viljan att öka sina kunskaper i svenska och om det svenska samhället. 

 

 

Vill du lära dig svenska?

Är det din tur att lära dig svenska från grunden, utveckla din kunskap i det svenska språket, om samhället och svensk arbetsmarknad? Varmt välkommen att börja i en studiecirkel hos oss på SV Örebro län.

FLERSPRÅKIGA LEDARE
Våra cirkelledare pratar arabiska, engelska, kurdiska, persiska, ryska och turkiska. 

DIN VÄG IN I DET SVENSKA SAMHÄLLET
Låt SV bli din väg in i det svenska samhället. Vi har för tillfället studiecirklar för asylsökande och utlandsfödda som är föräldralediga. 

LÄS MER

Relaterade artiklar

 • INTEGRATION

  Låt SV bli din väg in i det svenska samhället. Ta del av kurser, cirklar och aktiviteter för asylsökande, nyanlända och utrikesfödda....

  Läs mer
 • Föräldraskap i Sverige

  Hur är det att vara förälder i Sverige? Vi har föräldragrupper med informationsträffar för asylsökande och nyanlända föräldrar.

  Läs mer
 • Kurser i svenska för asylsökande

  Vi har kurser i svenska och samhällskunskap för dig som söker asyl i Sverige. ادامه مطلب  –  اقرأ أكثر

  Läs mer
 • För dig som har svenska som andraspråk

  Vill du bli bättre på svenska och lära dig mer om det svenska samhället? Vi har kurser och studiecirklar i svenska, arbetsmarknadskunskap,...

  Läs mer
 • Vad tycker deltagarna?

  Lättare att prata och förstå andra som pratar svenska, nya sociala kontakter, kunskap om myndigheter med mera.

  Läs mer
 • Vår historia

  Vårt arbete inom asyl och integration går tillbaka till flyktingvågen 2015, då bidrog vi till ett nytt regelverk i Sverige!

  Läs mer