Tillbaka

Ung i FUB startar igång våren!

Idag startar Ung i FUB, ett ungdomsforum för unga och unga vuxna 15–30 år med intellektuell funktionsnedsättning (IF), igång vårens aktiviteter. Gruppen träffas varannan vecka för att prata om viktiga ämnen med fokus på rättigheter och livskvalitet. Under våren kommer de bland annat att lära sig mer om höstens riksdagsval tillsammans med oss på SV Örebro län. 

Vi på SV Örebro län är glada att välkomna Ung i FUB till oss på SV Örebro län. Vi kommer att jobba tillsammans under terminen för att lära oss mer om olika teman och rättigheter.

I gruppen pratar vi om olika delar som påverkar vår vardag och vårt mående, det kan handla om allt från ekonomi, till sociala medier och hälsa. Under våren kommer vi även att belysa en av de största och viktigaste demokratiska rättigheterna vi har, att rösta. 

maria-ostby.jpg– Det känns jätteroligt att få utveckla den här verksamheten tillsammans och vi ser fram emot roliga och lärorika träffar under våren, säger Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län. 

I BILD: MARIA ÖSTBY, VERKSAMHETSUTVECKLARE SV ÖREBRO LÄN.

VILL DU VARA MED?

Vi vänder oss till dig som är 15–30 år och medlem i FUB.
Hör av dig till Bea och Sandra, samtalsledare Ung i FUB, så berättar de mer!

KONTAKT
ungifuborebro@gmail.com

UNG I FUB

Ung i FUB är en del av FUB Örebro län som är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med IF ska kunna leva ett gott liv. 

VILL DU VETA MER OM UNG I FUB?
För att läsa mer om Ung i FUB och se vårens schema kan du kika in på deras blogg ungifub.se/orebro.

 

UNG I FUB