Tillbaka

Världens största musikfestival!

Den 5-11 oktober kommer hela Sverige att gunga av musik. Då genomförs nämligen Världens största musikfestival, och SV Örebro län är såklart med på ett hörn.

Varje år deltar 146 000 personer i musikstudiecirklar och det arrangeras över 127 000 konserter och spelningar, allt i regi av landets olika studieförbund. Med Världens största musikfestival vill studieförbunden tillsammans hylla det svenska musikundret och uppmärksamma de gemensamma insatserna för musik och lärande, – folkbildningens betydelse för ett lokalt kulturliv för alla!

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av nio studieförbund som står bakom festivalen, och planeringen pågår ända fram till dess att första tonen ljuder från någon av de otaliga scener runt om i landet där festivalen genomförs.

Folkbildningsförbundet, studieförbundens egen intresseorganisation samordnar festivalen, som vi hoppas ska få ett minst lika stort genomslag här i länet som i övriga Sverige. Från norr till söder och ända fram till inräkningen drar vi sladdar, repar, stämmer instrument och pyntar festivalscener där mängder av band, artister, körer och dj:s kommer bidra till att förverkliga drömmen om att skapa världens största musikfestival.

 

Vill du vara med och spela på festivalen?
Spelar du i en musikcirkel hos oss och är nyfiken på festivalen eller vill delta med din musikgrupp så kan du ta kontakt med Robin Hirse på tel.073-777 50 13, eller robin.hirse@sv.se

Du kan också anmäla ditt intresse direkt på arrangörsföreningen Scenits hemsida.

Har du inte en studiecirkel redan, så passa på att ta reda på vad det innebär att starta en i vår regi. Här hittar du mer om vad en studiecirkel är och hur du gör för att starta.

Följ Världens största musikfestival på Facebook.