Tillbaka

Vecka 36 - Tack!

För tredje året i rad arrangerades VECKA 36 och även detta år fick vi möjlighet att lyssna till kunniga och engagerade föreläsare, och möta nya människor som kom för att lyssna och samtala.

Besökarna fick bland annat veta mer om Patientnämndens arbete och möjligheten att som patienter få stöd att ställa frågor och lämna synpunkter till vårdgivare. Afasiföreningen i Örebro län och Afasihuset berikade åhörarna med personlig berättelse och kunskap om afasi, och om hur förlusten av språk inverkar på vår identitet.

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro läns föreläsare Susanne Johansson delade med sig av sin resa och sina erfarenheter efter att läkarna upptäckte en tumör på hennes hjärnstam då hon endast var fyra år gammal. Susannes föredrag kommer i repris tisdag 24 september klockan 17:30.

-     Vi inledde med Patientnämndens föredrag i måndags och avslutade med att under torsdagskvällen lyssna till Eric Löfbom, som berättade om hur det är att leva med en bipolär sjukdom. Det har varit glädjande att möta många nya ansikten och vi har dessutom fått höra att det bidragit till fler föreningsmedlemmar, avslutar Maria Östby verksamhetsutvecklare SV Örebro län.

Under veckan framgick det önskemål om fler föreläsningar från besökare, och särskilt gällande juridiska frågor inom arv, testamente och fullmakter. Håll utkik! Vi är redan igång och planerar inför fler intressanta och lärorika föreläsningar inom olika ämnen.