Tillbaka

Vecka 39: Förening i fokus!

Under vecka 39 välkomnar vi våra samverkande föreningar, och dig som är föreningsaktiv, till "Förening i fokus". Det är en vecka fylld med olika arrangemang så som öppet hus, föredag och samtal. Tillsammans lyfter vi föreningslivet! 

Veckan syftar till att skapa mötesplatser för dialog, kunskap och samverkan. Arrangemangen äger rum i Karlskoga, Lindesberg och Örebro. På plats får du möta personal från SV Örebro län och vid vissa tillfällen gästtalare som berättar om sånt som just de har kunskap om. 

– Vi erbjuder till exempel öppet hus, och då får du möjlighet att besöka våra helt nyrenoverade lokaler i Örebro, du är även välkommen till en smygtitt av vår nya lokal i Lindesberg , säger Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län. 

Rubriker för veckan är: 

  • Öppet hus och mingel ( Karlskoga och Örebro)
  • Smygtitta på våra nya lokaler i Lindesberg
  • Munhälsa
  • Förening i förändring
  • Studieförbund och förening
  • Från idé till ansökan 
  • Säker föreningsgård
  • Musikförening, hur & varför?
  • Klicka här för att läsa mer och anmäla dig (sv.se)

September har en tradition av föreningsfokus

På SV Örebro län har vi tidigare arrangerat "Vecka 36" i september, det var en föreningsvecka inom funktionsrätt då samverkande föreningar fick möjlighet att berätta om deras verksamhet för allmänhet och yrkesverksamma. 

– I år väljer vi att ta ett bredare grepp kring vår föreningsvecka. Den har fått nytt namn och lite ny inriktning. Istället för att föreningarna berättar om sin verksamhet så bjuder vi, SV Örebro län, in till ett program med olika arrangemang. Vi vill utvecklas tillsammans med våra föreningar och vi vill visa vikten av att föreningslivet och folkbildningen jobbar tillsammans, fortsätter Maria. 

Ett av fyra profilområden

På SVs förbundsstämma som ägde rum den 13–14 maj i Linköping klubbades ett beslut om att Föreningslivet är ett av SVs fyra profilområden. De övriga tre är funktionsrätt, integration och landsbygder. Föreningslivet är redan idag inskrivet i SV Örebro läns verksamhetsplan, men den gemensamma inriktningen över hela landet ger ökad kraft och till området. 

– Vi hoppas att ni, våra samverkande föreningar, anmäler er till ett eller fler arrangemang under veckan. Och att du som är föreningsaktiv kommer för att ta del av de tillfällen som intresserar dig. Varmt välkomna, avslutar Maria.