Tillbaka

Vi bjöd på allsång i Olshammar!

Under två onsdagar har vi bjudit upp till allsång i Olshammar. Allsången har skett i samverkan mellan SV Örebro läns projekt ”Livet i balans” och byalaget Olshammars utveckling.

"Livet i balans" är ett projekt som syftar till att bidra till ökat välmående och god hälsa för seniorer. Hur? Jo, genom att utgå från ett livshjul med olika delar som på olika sätt påverkar vårt mående. Livshjulet innehåller allt från relationer till rörelse, personlig utveckling, kost och ekonomi.

Projektet som finansieras av Askersunds kommun löper ut i juli 2023 och under projektperioden har vi verkat i Hammar, Olshammar, Zinkgruvan och Mariedamm i Askersunds kommun.

Tillsammans med Olshammars utveckling

I Olshammar kom projektet i kontakt med Olshammars utveckling, ”ett byalag som försöker driva Olshammarsbornas intressen mot kommunen eller andra myndigheter och göra det trivsamt att bo i Olshammar.” Efter önskemål har projektet och Olshammars utveckling bjudit in till linedance, telefonkurs, familjeträff och allsång.

Två tillfällen med allsång

Den 10 och 14 maj var det dags att ta ton tillsammans med cirkelledaren Monica Andersson från SV Örebro län.

– Allsång i Olshammar! Ett uppskattat inslag på orten och av den skara som samlats på Olshammargården och i parken vid fotbollsplanen. Sång och musik
öppnar upp våra sinnen och nya idéer föds runt kaffeborden. Mera sånt, säger Monica!


I BILD: Monica (i röd klänning) leder allsången och spelar keyboard. Till sällskap har hon en man som gick hem för att hämta sitt dragspel och en kvinna med sånghäfte.