Tillbaka

Wintercamp 2023

 

”I år riktar vi oss särskilt till personer med NPF-variation” 

Den 28 december är det dags för den tredje upplagan av Wintercamp med kostnadsfria lov-aktiviteter inom musik och dans. I år riktar sig dagen särskilt till personer med NPF-variation, 12–20 år. Wintercamp arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län och Autism Örebro län. 

 

Wintercamp äger rum på 29:an på Storgatan 29, Örebro. Där finns SVs lokaler som rymmer musikstudion Pennysound Studio, en danssal och en gemensam sällskapsyta.

Under dagen finns möjlighet att göra beats i musikstudion, jobba med låttexter, dansa hiphop eller K-pop. Du som vill delta behöver inte anmäla dig, det kostar inget – och vi bjuder på fika!

Säskild inriktningDagen riktar sig särskilt till personer med NPF-variation, men alla intresserade är så klart välkomna att delta (12–20 år). 

”Vi ser att flera av våra ungdomar har ett intresse för dans och musik, men saknar ett sammanhang där de får utveckla sin nyfikenhet”

Sedan ungefär ett år tillbaka driver Autism Örebro län, i samverkan med SV Örebro län, ”Skolprojektet”. Ett projekt som syftar till att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga med autism. Projektledarna Cecilia Lindvall och Jenny Kraftling berättar att de möter flera ungdomar som har ett intresse för dans och musik, men som saknar ett sammanhang där de får utveckla sin nyfikenhet. 

– Vi ser att flera av våra ungdomar har ett intresse för dans och musik, men saknar ett sammanhang där de får utveckla sin nyfikenhet. Därför vill vi tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan bjuda in ungdomarna till SVs verksamhet på 29:an, som kan öppna dörrar till en meningsfull och rolig fritid.

Autism Örebro län är på plats under dagen

Cecilia berättar att Autism Örebro län kommer att vara på plats under dagen, och att föräldrar eller annan viktig vuxen är varmt välkommen att följa med. 

– Man behöver inte anmäla sig, men vi bjuder på fika. Så om man har tänkt komma och har någon särskild allergi/specialkost vill vi gärna veta det i förväg. Vid frågor och anmälan av eventuell specialkost går det fint att höra av sig till mig: cecilia.lindwall@sv.se.

Wintercamp arrangeras med stöd från Lov Örebro, en del av Örebro kommun. 

 

När: torsdag 28 december 2023

Tid: kl. 12–19

Plats: 29:an (Storgatan 29, Örebro)

 

Vad händer under dagen?

Beatmaking med Jon kl 13-15

Lär dig att göra ett beat tillsammans med verksamhetsutvecklaren Jon som driver SV Örebro läns musikstudio Pennysound Studio. Jon är även känd som musikproducenten "Jon Miljon" som har jobbat med många av Sveriges artister inom hiphop. Du kan bland annat höra en av Jons låtar i Snabba Cash, säsong 2.

 

Hiphop med Emma kl 15-16

Dansa hiphop tillsammans med Emma som är en erfaren dansare. Emma har erfarenhet av att leda grupper och tillsammans med henne får du testa många coola moves. 

 

Songwriting med Jeaff kl 16-18

Fokus på processen kring att skriva låttexter. Kanske har du texter hemma som du skrivit själv? En workshop som leds av artisten "Jeaff" som bland annat är känd från Lyckliga gatan som sändes på TV4, och som vinnare av Nästa Nivå. 

 

K-pop dans kl 17-18

Dansa K-POP tillsammans med en av dansarna i dansgruppen IVORcrew. K-pop står för koreansk pop, och består av många olika dansgenrer – pop, hiphop och rock. 

 

Kontakt

Cecilia Lindwall

Projektledare Skolprojektet
cecilia.lindwall@sv.se 

076-104 44 04