Tillbaka

Workshop i Groovewriting

Den 31 maj kunde vi för första gången arrangera en kurs i vår musikstudio, Pennysound Studio, tillsammans med Musikhögskolan, MHS, vid Örebro universitet. Kursen leddes av Hannes går musikproduktionsprogrammet på MHS, och hade en månads praktik i vår studio.

I PENNYSOUND STUDIO, PS, arbetar vi för att stärka ungas självförtroende och viljan att påverka den egna livssituationen. Vi når unga genom det gemensamma intresset för musik och vår ambition är att väcka deras motivation och engagemang. 

ATT SAMARBETA med nya aktörer för att hitta nya vägar till gemensamma aktiviteter är ett ständigt pågående arbete som utvecklar både människor och folkbildningen. 

Groovewriting/Beatmaking med Hannes

Praktikant Pennysound Studio_Hannes300x300.jpg

FOLKBILDNINGSHJÄRTAT slår ett extra slag när vi får in önskemål från våra deltagare om att de vill lära sig något nytt – då vet vi att vi har nått fram. Flera deltagare i studion har uttryckt en önskan om att lära sig mer om hur man bygger beats och produktioner.

Det ledde till att Hannes fick i uppdrag att planera och genomföra en workshop i "Groovewriting/Beatmaking" som en del av hans praktik – och som speglar delar av arbetet för en musikproducent. 

I BILD: HANNES, PRAKTIKANT.

UNDER KURSEN pratade de om hur man ska tänka kring puls och upplevt tempo när man producerar musik. Det blev många bra diskussioner och samtal om musikens byggstenar. Hannes fick bra respons och många hängde kvar efter kursen för att mingla och prata om framtida samarbeten. 

Jon Daly Skoog 1300x300.jpg– Det är precis det här vi brinner för, att se unga artister och producenter växa. Workshoppen var ett sätt för oss på SV att få våra deltagare att engagera sig i musikteori och grunden i musikskapande på ett roligt och kreativt sätt, säger Jon Daly Skoog, ansvarig verksamhetsutvecklare för PS. 

I BILD: JON DALY SKOOG, PENNYSOUND STUDIO, SV.

Co-Write ledde till praktik

Jon berättar att han träffade Hannes när PS anordnade en "Co-Write" tillsamans med Musikhögskolan i april 2022.

– Då fick vi förfrågan av Hannes om praktik, vi bestämde oss för att köra och Hannes gjorde en månads praktik hos oss i studion. Det känns sjukt roligt att PS har kommit så här långt sedan vi startade 2018. Det känns stort att vi har en studio där man vill ha sin praktik, avslutar Jon. 

TACK HANNES OCH STORT LYCKA TILL MED MUSIKEN!

 

I SAMVERKAN MED

Musikhögskolan vid Örebro universitet, genom Hannes praktik i studion.

Relaterade artiklar

 • SUMMERCAMP: dans, pod, musik, text och...

  ÖREBRO: 27 juni – 1 juni bjuder vi på workshops inom dans, pod, musikvideos, musikproduktion och låtskriande.

  Läs mer
 • Det här är Jonas!

  Verksamhetsutvecklare inom musik och föreningsutveckling i Karlskoga/Degerfors. Från cello till en kärlek för musikproduktion.

  Läs mer
 • Det här är Jon!

  Verksamhetsutvecklare för Pennysound Studio. Samisk komse, fiol, britpop, samarbete med Örebro kommun och stundande hiphopkväll!

  Läs mer
 • Det här är Stefan!

  ÖREBRO: Stefan är verksamhetsutvecklare med ansvar för vår musikverksamhet, med fokus på band, i Örebro.

  Läs mer
 • Musiker mötte musiker

  ÖREBRO: Det var dags för musiker att möta musiker, och representanter från SV, för att prata musik och folkbildning.

  Läs mer
 • Från 38 till 269 kvadratmeter!

  ÖREBRO: Bildspecial! Kolla in renoveringen av våra lokaler på Storgatan 29.

  Läs mer
 • Musik

  Välkommen till SV Örebro läns plattform för musik! Här hittar du erbjudanden, replokaler, musikhus och musikstudios i Örebro län.

  Läs mer
 • Pennysound Studio

  Pennysound Studio är en musikstudio som är specialiserad på Hip Hop och R&b. Studion består av tre studios och ligger på Norrcity i...

  Läs mer