Tillbaka

Barnfattigdom – Bakom statistiken

Den 22 mars bjuder SV Örebro län in till en digital föreläsning om barnfattigdom i samverkan med och Giving People. Linda Hellquist, generalsekreterare på Giving People, pratar om vad som döljer sig i statistiken och hur tillvaron ser ut för barn som lever i fattigdom i Sverige. Föreläsningen ingår i SV Örebro läns föreläsningskoncept "Det vi inte pratar om" som syftar till att lyfta frågor som kan vara svåra att prata om.

maria-ostby.png

186 000 barn...

Uppskattningsvis lever 186 000 barn i vad som klassas som relativ fattigdom. Hur ser deras tillvaro ut, vilka är det som hjälper dem och hur vanlig är den tillfälliga fattigdomen? 

– Vi tycker att det är viktigt att få kunskap och förståelse för hur det kan se ut för barn och familjer som lever i fattigdom i Sverige. Vi får ofta till oss rapporter och statistik, men vi pratar sällan om hur det faktiskt ser ut. Vi hoppas att det här tillfället ska ge insyn i vad som döljer sig bakom statistiken, säger Maria Östby, verksamhetsutvecklare folkhälsa SV Örebro län. 

Ta chansen att lyssna till Linda som beskriver arbetet på Giving People. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor. 

22 MARS KL. 15–16 

PLATS: digitalt via Zoom, möteslänk skickas ut via mejl
ANMÄLAN:  Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län: maria.ostby@sv.se. 
ÖVRIGT: Gratis

GIVING PEOPLE

Giving People arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom. Organisationen arbetar med akut hjälp av mat och andra viktiga förnödenheter till barnfamiljer i Sverige och med hjälp av givare och privatpersoner kan hjälpen nå fram på kort tid.

VISION
Inget barn i Sverige ska leva i utanförskap eller fattigdom. Vi är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och den barnfattigdom som finns i Sverige.

LÄS MER

DET VI INTE PRATAR OM

En föreläsningsserie som syftar till att belysa ämnen som ofta är förknippade med skuld, skam och tabu. Modiga människor och organisationer delar med sig av sina erfarenheter för att sprida kunskap, öka förståelsen och möjliggöra nya möten mellan människor.

VILL DU FÖRELÄSA?
Hör av dig till Maria Östby, verksamhetsutvecklare inom folkhälsa SV Örebro län, om du vill föreläsa eller tippsa om ämnen. 

maria.ostby@sv.se 
072-220 72 39

Relaterade artiklar

 • Jag har fått rättspsykiatrisk vård

  Sten Lundin delar med sig av personliga erfarenheter av att få rättspsykiatrisk vård.

  Läs mer
 • Aktuellt ämne lockade många

  Under måndagskvällen arrangerades ett samtal om psykisk ohälsa och föräldraskap inför fullsatt lokal. I samtal med verksamhetsutvecklare...

  Läs mer
 • Spelets baksida – Thomas Fingal berättar ”Jag...

  I slutet av februari föreläste Thomas Fingalom sin långa kamp mot sitt spelmissbruk. Det som började som något oskyldigt och roligt...

  Läs mer