Tillbaka

Föreläsning: Spelets baksida

Onsdag den 21 februari berättar Thomas Fingal om spelets baksida. Thomas började spela om pengar för över 26 år sedan. Spelandet började som 15-åring och eskalerade vid 30 när en fast anställning möjliggjorde banklån. Thomas berättar om sitt spelberoende och hur det har påverkat hans liv. 

Via media möts vi av återkommande spelreklam. Vi informeras om snabba sms-lån, nätkasino och dubbla bonusar. Många upplever reklamen som störande inslag på radion. Mer sällan får vi ta del av spelets baksida. Folkhälsomyndigheten presenterar siffror kring ökat spelberoendet bland unga och från årsskiftet 2018 jämställs spelberoende med alkohol och droger i socialtjänstlagen och i hälso- och sjukvårdslagen. 

Det vi inte pratar om   
Föreläsningen ingår i SV Örebro läns föreläsningsserie ”Det vi inte pratar om” där vi bjuder in personer för att dela med sig av personliga erfarenheter. Föreläsningarna handlar om olika ämnen som ofta innefattar skuld, skam, och tabu. Vi vill bidra med ökad kunskap, förståelse och nya möten.

Fler föreläsningar VT-18
Nedan finns programblad för fler föreläsningar inom föreläsningsserien Det vi inte pratar om, samt föreläsningar inom föreläsningsserien Tillsammans är vi starkare som syftar till att öka kunskapen om psykisk ohälsa och motverka stress, skam och skuld i vårt samhälle.

Föreläsningar VT-18, Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län (pdf)
Läs mer om föreläsingarna (sv.se/orebrolan...)

Föreläsningarna inom Det vi inte pratar om arrangeras av SV Örebro län, och föreläsningarna inom Tillsammans är vi starkare arrangeras av Föreningen för Psykiatriskt samarbete (FPS) och SV Örebro län.

Kontakt
Maria Östby
Verksamhetsutvecklare SV Örebro län
maria.ostby@sv.se
072-220 72 39