Tillbaka

Föreläsningsserie: Det vi inte pratar om

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län startar föreläsningsserie om ämnen som ofta är tabubelagda och förknippade med skam. Vi bjuder in till öppna föreläsningar som syftar till att bryta tystnaden och bidra till ett bättre bemötande och ökad förståelse.

Den första föreläsningen är den 9 december 2017 och under 2018 kommer föreläsningar om bland annat: ätstörningar, spelmissbruk, att förlora ett barn, psykisk misshandel, ofrivillig barnlöshet och hur det är att förlora någon mitt i livet.

– Vi vill vara en samhällsaktör som bidrar till ökad kunskap och förståelse för människor och olika livssituationer. Hör gärna av dig om du har en berättelse som du vill dela med dig av, säger Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län.

Föreläsning 1: Att drabbas av en förvärvad hjärnskada som barn
När Susanne Johansson var 4 år upptäckte läkarna en tumör på hjärnstammen. Beskedet följdes av operation och en lång och intensiv strålbehandling. En behandling som gav livslånga komplikationer.

Susanne berättar om hur det är att växa upp med en dold funktionsnedsättning och samhällets ofta stora oförståelse för hennes situation. Susanne lyfter även hjärnans fantastiska förmåga att läka med rätt träning. 

Lördag 9 december
SV Örebro län
Fabriksgatan 8, Örebro
Kl. 10.00– 11.30

Gratis

Anmäl dig senast 4 december

Maria Östby
Verksamhetsutvecklare, SV Örebro län
maria.ostby@sv.se
019-611 94 80


Kontakta Maria Östby för mer information om föreläsningsserien
maria.ostby@sv.se
072-220 72 39

Bildkälla: pixabay.com