Tillbaka

Kurdisk kulturkväll för att främja integration

Den 3 december bjuder föreningen We Feyli in till en kurdisk helkväll med modevisning av kurdiska folkdräkter, dans, musik och fika. Under eventet kommer du även kunna ta del av kurdiskt hantverk och föreläsningar. Eventet hålls i Tegelbruket och syftet är att dela med sig av den kurdiska kulturen för att främja integration.

Det kommer att bli en helkväll fylld med inslag från Kurdistan i syfte att sprida kunskap och förståelse för den kurdiska kulturen. Kurdistan sträcker sig över Iran, Irak, Syrien och Turkiet, och alla områden har sina egna folkdräkter och traditioner. Utöver modevisningen kommer du att bjudas på folkmusik och dans samt hantverk och föreläsningar om kurdisk historia och kultur. We Feyli bjuder även på fika för att du ska få uppleva traditionella smaker från Kurdistan.

– Det främsta målet med det är eventet är integration. Vi vill samla kurder, svenskar och människor från andra länder på en och samma plats för att dela med oss av den kurdiska kulturen. Vi tror att det krävs kunskap och förståelse för varandras kulturer för att vi ska kunna finna en större acceptans för varandra, säger Shahla Ojagh - sekreterare i We Feyli.

Eventet har redan uppmärksammats av Newruz tv, en kurdisk tv-kanal, som bjöd in Shahla för att prata om den kurdiska kulturkvällen. Newruz tv kommer även att vara på plats på Tegelbruket den 3 december.

När: 3 december, 18-23.
Var: Tegelbruket Örebro, Lertagsgatan 2.
Lokal: Multihallen.
Fri entré.

Faktaruta
Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län samarbetar idag med över 150 föreningar i länet och erbjuder föreningsutveckling och stöd i olika former. 

Kurderna är en av de största folkgrupperna i Mellanöstern och de lever på olika platser i Kurdistan, ett område som sträcker sig över Iran, Irak, Syrien och Turkiet. Kurderna har varit en utsatt och förtryckt grupp under en lång tid och många kurder vill se ett självständigt Kurdistan. Detta har skapat konflikter både mellan de olika länderna och mellan olika kurdiska grupper.
Källa: FN-förbundet.

Eventet sker i samarbete Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län.

Kontaktperson: Shahla Ojagh, 070-8556185.