Tillbaka

Kvinnokamp idag och igår - föreläsning med Helle Klein

Den 12 mars kommer Helle Klein till Hallsberg för att hålla en föreläsning om kvinnokamp i samband med den internationella kvinnodagen som infaller den 8 mars. Helle kommer att lyfta fram kvinnors kamp genom tiderna med anknytning till Hallsbergskvinnan Karin Bergöö Larsson. Det är föreningen Karin Bergöö Larssons vänner som anordnar föreläsningen tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan.

Föreningen Karin Bergöö Larssons vänner finns till för att sprida kunskap om Karins liv och verk och uppmuntra kvinnors skapande. Varje år anordnar de en föreläsning i samband med den internationella kvinnodagen. På torsdagar träffas föreningen i en studiecirkel i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler för att läsa igenom gamla brev som Karin skrivit till sina föräldrar och till sin man Carl Larsson. Karin bodde flera år i Hallsberg, men även i Stockholm och Paris när hon studerade konst.

Mer info om föreläsaren Helle Klein, www.helleklein.se/
Mer info om föreningen Karin Bergöö Larssons vänner, www.karinforeningen.se/

När: lördag 12 mars kl.15.00-16.00 (Te/kaffe och snittar från kl.14.00)
Var: Församlingsgården Adventskyrkan, Kyrkogatan 3, Hallsberg

Ingen föranmälan krävs, fritt inträde.

Föreläsningen arrangeras av föreningen Karin Bergöö Larsson tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan.

Media är välkomna till föreläsningen eller till studiecirkeln som pågår på torsdagar kl.14.00 i SVs lokaler på Västra storgatan 33 i Hallsberg.

Kontaktperson: Kerstin Sundblad, föreningen Karin Bergöö Larsson, 070-691 83 17.