Tillbaka

Ny Arena – En väg framåt för unga vuxna som varken arbetar eller studerar

Den 8 november beviljades Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län medel från Folkbildningsrådet för att driva projektet Ny Arena som syftar till att skapa en mer inkluderande arbetsmarknad och matcha unga vuxna som varken studerar eller arbetar till arbete.

Projektmedlen kommer från Folkbildningsrådet för matchningsinsatser, vilket är en del av regeringens strategi Vägar framåt – för unga som varken arbetar eller studerar. Under tre år har Folkbildningsrådet årligen fördelat cirka tre miljoner till olika matchningsinsatser runt om i landet.

– Vi har inte sökt medel föregående år, då vi hade fullt upp med att driva frågan om möjligheten till vidare studier efter gymnasiesärskolan genom vårt tidigare projekt SV kulturcollege (SVKC). I år såg vi chansen och det känns jätteroligt att våra erfarenheter, kontakter och metoder från (SVKC) nu kommer att användas vidare, säger Anna-Lena Thornberg och Maria Östby, tidigare projektledare för SVKC.

– Projektet startar 2018 och vi ser fram emot att träffa unga vuxna och att föra en dialog med företag och beslutsfattare för att bidra till bättre förutsättningar för unga människor att komma vidare till arbete, säger Björn Brunnberg, avdelningschef SV Örebro län.

Kontakt
Maria Östby
Verksamhetsutvecklare SV Örebro län
maria.ostby@sv.se
072-220 72 39


Björn Brunnberg
Avdelningschef SV Örebro län
bjorn.brunnberg@sv.se
070-855 39 12

SV Örebro läns projektverksamhet
sv.se/orebroprojekt hittar du mer information om våra projekt.