Tillbaka

Ny utbildningsform öppnar dörrar för personer med intellektuell funktionsnedsättning

Behovet av en anpassad alternativ utbildning efter gymnasiet är stor för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Efter en förstudie blev behovet bara tydligare. I måndags uppfylldes behovet i Örebro med hjälp av projektet SV Kulturcollege på Studieförbundet Vuxenskolan.


- Efter nästan två års arbete har vi idag äntligen klippt bandet och startat SV Kulturcollege. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda dessa personer en alternativ och anpassad utbildning efter gymnasiet, säger Björn Brunnberg avdelningschef Studieförbundet Vuxenskolan i Örebro län.

Projektet är inne på sitt andra år av tre och är finansierat av Arvsfonden. De två år som nu är kvar kommer att fyllas av utbildningen och uppfylla tio individers rätt till utbildning. Utbildningens mål är att förbereda eleverna för vidare studier eller arbete.

- Att behovet finns märkte vi tydligt när vi skulle rekrytera elever i våras. Vi hade 19 sökanden med stort intresse för utbildningen och tio elever fick chansen att börja i måndags. Eftersom utbudet för vår målgrupp är mycket begränsad har många sett vår utbildning som ett bra alternativ till daglig verksamhet, säger Anna-Lena Thornberg, projektledare SV Kulturcollege

 

Kontaktperson

Anna-Lena Thornberg, projektledare,  tfn: 070-62 67 095, e-post: anna-lena.thornberg@sv.se