Tillbaka

Samlas för att binda kransar och gravdekorationer till sina bortgångna barn

Föreningen Vi Som Förlorat Barn (VSFB) träffas en gång i månaden tillsammans för att dela tankar och sorg över ett förlorat barn. Nu träffas de inför alla helgons dag och binder kransar och gravdekorationer till sina bortgångna barn.

- Det är andra året som vi anordnar detta och det har varit väldigt uppskattat bland våra medlemmar. Blomsterlandet ställer upp utan kostnad vilket betyder jättemycket för oss, säger Marianne Malm, ordförande föreningen VSFB.

Samtal med andra drabbade kan vara helt avgörande för sorgebearbetningen hos den familj som har förlorat ett barn. Marianne vet själv hur det känns och leder idag samtalsgrupperna varje månad i Örebro i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

- Vissa uppskattar att prata om bortgången mycket och andra inte. Våra aktiviteter är mycket betydelsefulla då det kan kännas enklare att prata i sådana sammanhang, säger Marianne.


Media hälsas välkomna att delta vid skapandet av gravdekorationer 21 oktober.

Tid: 21 oktober kl.17.00 - 19.00.
Plats: Blomsterlandet vid Mariebergs köpcentrum.

Kontaktperson: Marianne Malm, ordförande VSFB, tfn: 070-30 58 539.


Info om föreningen Vi Som Förlorat Barn
VSFB är i första hand tänkt som ett stöd för föräldrar i sorg men vi strävar även efter att kunna finnas till för syskon och övriga anhöriga. Barnets ålder eller orsaken till dödsfallet har ingen betydelse för oss, då vi anser att ett barn är ett barn så länge det finns en förälder som sörjer. Alla är lika varmt välkomna. Föreningen är uppbyggd av vanliga föräldrar som vet hur det känns att förlora ett eller flera barn.

Mer info på deras hemsida, www.vsfb.se