Tillbaka

Studieförbundet Vuxenskolan bygger nytt kulturhus i Karlskoga

Just nu byggs ett nytt kulturhus i Karlskoga, kulturhuset Kusken. Tanken är att likasinnade ska kunna samlas och dela sina intressen med allt från foto och film till konst och musik.

– Huset kommer att innehålla totalt åtta replokaler där fyra av dem är akustikreglerade och klara och fyra kommer att anpassas för att bygga egna musikstudiors i, säger Jonas Ljungkvist, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan.


Kusken kom till som en idé från SV då de länge eftersträvat att det ska finnas kreativa platser för alla att vistas i Karlskoga. Det nya kulturhuset kommer att fokusera på musikverksamhet men det kommer även finnas plats för andra kreativa uttrycksformer.

– Kusken kommer att vara öppen för alla och vi kommer göra plats för både målarateljé och fotostudio om det finns ett intresse. Vi vill att detta ska vara en plats för alla, det är bara fantasin som sätter gränserna, fortsätter Jonas. 


Huset som byggs om är en gammal kuskbostad som har tillhört Bofors. Det är en fin gammal röd/vit trävilla på två plan som ligger bredvid Bofors huvudkontor. 


- Just nu är det under uppbyggnad, men kommer att stå klart i slutet av juni. I augusti kommer vi att ha ett öppet hus för allmänheten, avslutar Jonas.