Tillbaka

SV Örebro län beviljas fortsatta medel från Socialstyrelsen

I oktober 2019 beviljades Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län medel från Socialstyrelsen för att främja social gemenskap bland seniorer i projektet God dag god dag. Det genomfördes föreläsningar om humorduon Hasse och Tage och samtalsträffar om det ljuva 50- och 60-talet. Arbetet har fått ett fantastiskt gensvar och behovet om en fortsättning var tydligt. I december sökte SV Örebro län nya medel för en fortsättning under 2020 och i början av mars beviljades nya medel.

Hasse och Tages kulturskatter och träffar om det ljuva 50- och 60-talet har sedan oktober nått över 1 500 seniorer runtom i Örebro län. I planerna för 2020 utvecklas konceptet ytterligare, bland annat med föreläsningar om Monica Zetterlund.  

-     Det känns fantastiskt roligt att få fortsätta! I år kommer vi att få minnas Monica Z och fortsätta att dela våra minnen från 50- och 60-talet. Vi har hört att föredragen har lockat nya besökare till träffpunkter för seniorer, och att det önskas kontinuerliga träffar för att få fortsätta mötas och minnas. Något vi nu gör möjligt genom studiecirklar, berättar Emma Andersson, föreläsare SV Örebro län.

KONTAKT
Maria Östby
Verksamhetsutvecklare
maria.ostby@sv.se
072-220 72 39

maria-ostby.png

 

 

 

 

Bildkälla (huvudbild):
Roger Tillberg/TT