Tillbaka

Tullängsgymnasiet tjuvstartar med lässatsning för eleverna

Bristande läsförståelse är en trend som bland annat PISA-undersökningen pekar på. Nu tjuvstartar Tullängsgymnasiet lässatsningen som Skolverket har satt till nästa läsår med ett projekt som startar redan i december.

Tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län och biblioteket på Tullängsgymnasiet startas nu ett läsprojekt med syfte att öka intresset för att läsa litteratur och höja läsförståelsen hos eleverna.

– Vi kunde inte vänta. Med det här läsprojektet hoppas vi kunna öppna nya dörrar för eleverna, öka intresset för att läsa litteratur och höja läsförståelsen, säger Helena Salo Ohlsson, förstelärare på Tullängsgymnasiet.

– Vårt mål är att eleverna ska ta del av det skrivna ordet och göra det till en naturlig del i sin vardag, säger Ken Dahlberg, rektor BA-programmet på Tullängsgymnasiet.

Läsprojektet kommer att innehålla föreläsningar för både elever och lärare. Först ut i föreläsningsserien är Pamodou Badjie, sångare i bandet Panetoz och verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholm. Pamodou kommer att berätta om hur vägen sett ut från Gambia till att bli sångare i ett av Sveriges populäraste band, och hur han har hittat kraften att uttrycka sig i tal och skrift.

Föreläsningen hålls den 4 december kl.10.00-12.00 i Aulan på Tullängsgymnasiet. Media hälsas välkomna.

Kontakt
Björn Brunnberg
Avdelningschef, SV Örebro län
bjorn.brunnberg@sv.se
070-855 39 12

Åsa Norlund
Bibliotekarie, Tullängsgymnasiet,
asa.norlund@orebro.se
019-21 66 11