
Var tredje tugga vi tar är påverkad av en pollinatör
Välkommen på en inspirationskväll om pollinatörernas stora betydelse för vår matproduktion. Hur skulle våra matvanor se ut utan deras inverkan och vad kan vi göra för att bidra till deras fortlevnad?
Program
18.00–18.30 | Fika och mingel |
18.30 | Thomas Dahl från Biodlingsföretagarna inleder |
18.45 | Föreläsare 1: Lars-Eric Andersson, vice ordförande i |
regionstyrelsen för Lantbrukarnas Riksförbund Örebro | |
län | |
Föreläsare 2: Jenny Henriksson, rådgivare Biologisk | |
mångfald, vid Jordbruksverket | |
PAUS | |
Föreläsare 3: Hans Eriksson, fröodlare med lång | |
erfarenhet av hur man planerar sin odling för att på | |
bästa sätt gynna både bin och humlor | |
20.30 | Yvonne Haglund från Länsstyrelsen i Örebro län |
berättar om deras verksamhet och initativ till | |
pollinering/mångfald | |
Avslut: Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län | |
berättar vad SV kan erbjuda |
Torsdag 18 oktober, kl. 18–21
Bra & Begagnat Kvarngatan 2, Hallsberg
Lokal: Garveriet, våning 4
Gratis, ingen anmälan
Var tredje tugga vi tar är påverkad av en pollinatör (pdf)
Kontakt
Stefan Strömgren
Verksamhetsutvecklare, SV Örebro län
stefan.stromberg@sv.se
070-644 39 12
Foto: Pollinerad respektive icke pollinerad frukost, Dennis Van Engelsdorp.