Tillbaka

Vecka 36 - Föreningslivets betydelse för folkhälsa

För tredje året i rad bjuder Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län och samverkande föreningar in till en vecka fylld av inspirerande och kostnadsfria föreläsningar inom funktionsrätt. Med samlad kompetens och engagemang ska Vecka 36 bidra till ökad kunskap, förståelse och nya möten.

Vecka 36 är en av många aktiviteter inom folkhälsa och funktionsrätt hos SV Örebro län. Med gemensamma krafter kan vi tillsammans med våra samverkande föreningar öka kunskap och förståelse, vilket är vårt främsta uppdrag som folkbildningsaktör. Föreningslivet organiserar aktiviteter, ofta med ideella krafter, och står för kunskap, engagemang, gemenskap och social samvaro, vilket är viktigt för folkhälsan.

-     Vi på SV Örebro län har förmånen att samverka med många föreningar och ser fram emot veckan. Vi hoppas att många tar chansen att lyssna på de öppna föreläsningarna. Nytt för i år är bland annat att Patientnämnden informerar om sin verksamhet, berättar Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län.

Föreläsningarna under Vecka 36 sker på olika platser i Örebro län. Föreläser gör bland annat Eric Löfbom om att leva med bipolär sjukdom, Susanne Johansson berättar om livet efter barncancer och Parkinsonföreningen Örebro län föreläser om Parkinsons sjukdom. Alla föreläsningar för veckan hittar du här.  

VARMT VÄLKOMNA!
Föreningsveckan välkomnar privatpersoner, studerande, tjänstemän, politiker och övriga med ett intresse för funktionsrätt och folkhälsa.

KONTAKT
Maria Östby
Verksamhetsutvecklare, folkhälsa och funktionsrätt
maria.ostby@sv.se
072-220 72 39  

maria-ostby.png

 

 

 

 

Bildkälla: Mikael Svensson/Johnér Bildbyrå AB