Tillbaka

Vecka 36 – En föreningsvecka inom funktionsrätt i Örebro län

Under vecka 36 i början av september 2017 bjuder Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län, i samverkan med flertalet av våra föreningar inom funktionsrätt, in till en föreningsvecka. Veckan syftar till att öka vår kunskap och förståelse för varandra.

Det blir en vecka fylld av inspirerande, känsloladdade och informativa föreläsningar med olika teman inom funktionsrätt. Vi på SV Örebro län arbetar för en mer jämlik hälsa i länet och vi har förmånen att samverka med en bredd av olika föreningar inom funktionsrätt. Under Vecka 36 kommer föreningarna att dela med sig av kunskaper och erfarenheter inom deras respektive område.

– I september är det premiär för Vecka 36! Tillsammans med våra föreningar inom funktionsrätt arrangerar vi föreläsningar med olika teman på flera platser i länet. Vi önskar att många kommer för att lyssna, så väl privatpersoner som studerande, tjänstemän och beslutsfattare. Vi är övertygade om att vi har mycket att lära av varandra, om varandra. Vi vill verka för dialog, ökad kunskap och ökat engagemang för människors olika behov, säger Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län.

En bredd av föreläsningar
Bland annat kan du lyssna till Örebro Fibromyalgiförening berättar om vad fibromyalgi är och hur det är att leva med diagnosen. Gudrun Hoffmeister från Afasiföreningen Örebro län delar med sig av sina erfarenheter från när hon drabbades av afasi och tappade språket och om vägen tillbaka. Ett återkommande tema bland föreningarna är psykisk ohälsa, dels hur det är att själv vara drabbad och dels hur det är att vara anhörig.

Vi medverkar under vecka 36
Föreningen Balans Örebro län, Afasiföreningen Örebro län, Föreningen för psykiatriskt samarbete, Örebro Fibromyalgiförening, Parkinson Örebro län, Glaukomföreningen Örebro län, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Örebro, Autism- & Aspergerföreningen Örebro län, Attention Lindesberg, Attention Örebro och Föreningen Hjärnkoll.

När: Vecka 36, se programblad
Var: Studieförbundet Vuxenskolans lokala kontor, se programblad
Med reservation för eventuella ändringar i programmet

Kontaktperson:
Maria Östby
Verksamhetsutvecklare, SV Örebro län
072-220 72 39
maria.ostby@sv.se

Bildkälla:
Foto: Mikael Svensson/Johnér Bildbyrå