Hållbar utveckling

Vill du ställa om till ett enklare liv, hitta meningsfull tid och odla mer av din egen mat? Här får du verktygen för att komma igång, utan krav på förkunskaper och oavsett om du bor i lägenhet, villa eller på en gård.

Kursinnehåll
Vi går igenom grunderna i hållbar trädgårdsodling och varvar teori med praktiska moment. Vi berör bland annat uppbyggnad av jord, försådd och plantuppdragning, direktsådd och plantering, skötsel, skörd, lagring, växthusodling, smådjurshållning (ankor och höns) och vattenförsörjning.

Kursplan
Vi träffas åtta gånger, varav sex på våren och två på hösten. Träffarna sker på Sundsby säteri, Egnahemsfabriken samt hemma hos kursledarna i Valsäng.

Cirkeln arrangeras i samarbete med föreningen Omställning Tjörn. Arrangemanget utgör en del av projektet "Ett år i omställning" som finansieras av Leader Södra Bohuslän.

Anmälningsinformation
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad. Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900