Hälsa & välbefinnande


INNEHÅLL
Den fria dansen – här och nu

I Frigörande dansen rör vi oss fritt, utan några krav och förväntningar, som vi annars ställer på oss själva och som ställs på oss från vår omgivning. Inget är rätt eller fel i dansen och därmed finns inga bedömningar!
I den fria dansen ger vi plats åt kroppens egen intelligens och utmanar våra invanda rörelsemönster. Att dansa är bra stresshantering, upplevs av många att vara ångestdämpande och dans utifrån fria rörelser ökar kreativiteten! Med hjälp av dansen går du på upptäcktsfärd i kropp, själ och känslor!
Dansen grundar sig på fria rörelser, närvaro i kroppen och andning. Som inspiratör vägleder och guidar jag gruppen under dansens gång och Du lyssnar in till musiken, din kropp känner in rytmen och melodin och du följer impulserna från kroppen och är fri i rytmen och rörelserna! För att lättare vända uppmärksamheten inåt rör vi oss med halvslutna eller slutna ögon.
I dansen använder jag sju rörelserytmer; skakningar, flödande, tydlighet, kaos, långsamhet, lätthet, stillhet och musiken följer rytmerna. De olika rytmerna är för att inspirera och hjälpa dig att utforska dina rörelsemönster och komma i kontakt med ditt inre värld.
Jag kom i kontakt med Frigörande dans 2014 och har dansat därefter under ledning av andra dansinspiratörer, gick Frigörande dansledarutbildningen 2019 och därefter har haft egna danstillfällen. Jag upplevde från början att äntligen har jag hittat det som jag har längtat och saknat efter! Frigörande dansen har hjälp mig till stärkt självkänsla och mod att vara mer mig själv. Att dansa utifrån fria rörelse och uppmärksamhet inåt, har hjälpt mig att komma i kontakt med mina känslor samt att vara närvarande både i mig själv och i stunden. Efter varje danstillfälle har jag upplevt mig energifylld och upplevt en stor glädje över att dela dansupplevelsen med andra!

I dansen lär vi oss att möta oss själva – men också varandra – från en plats av trygghet, tillåtande och utan prestation

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Minna Gustafsson


BETALNING
Betalning sker via klarna när du anmäler dig via hemsidan!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.
Om du har någon rabatt så måste du ringa in och anmäla dig och ange vilken rabatt du är berättigad till.

START
Startar vid angivet datum och fulltecknad grupp

ENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.