Funktionsrätt

SV Gävleborg Funktionsrätt bedriver en bred folkbildningsverksamhet runtom i Gävleborgs län, med studiecirklar, kurser, kultur och föreningsliv för personer och anhöriga inom området Funktionsrätt.

Vi samarbetar med många olika organisationer och privatpersoner, till exempel Afasiföreningen, Attention, Demensföreningen, FUB, Hjärnkoll Gävleborg, Parkinsonföreningen, Sköldkörtelförbundet Gävleborg, RSMH Bollnäs, Talknuten, Vänner med Epilepsi och Ångestsyndromsällskapet.

Tillsammans med dem skapar vi folkbildande aktiviteter och informationskampanjer, och ett stort och viktigt intressepolitiskt arbete med målgruppen i fokus.

Samarbeta med SV Gävleborg Funktionsrätt

Några exempel på våra samarbeten är:
• Länets 10 kommuner
• Region Gävleborg
• Äldreboenden
• Träffpunkter
• Omsorgsboenden
• Många olika föreningar
• Privatpersoner
Samarbetet ser olika ut beroende på gruppernas olika behov och möjligheter. Tillsammans skapar vi det som passar er.

Det här kan vi göra tillsammans

Starta studiecirklar där SV bidrar med materialet. Det kan vara ett spel, en bok, film eller något liknande beroende på vad deltagarna vill lära sig mera om. Ibland kan SV hjälpa till med kostnaderna för materialet.

Starta föreläsningsserier med olika teman. Tillsammans hittar vi föreläsningar och föreläsare som kan dela med sig av sina kunskaper.

Ordna och genomföra olika kulturprogram. Till exempel musikunderhållning, filmvisning, teater, dans, föredrag och annat som ingår i ämnet kultur. Ni kan t ex genom en särskild överenskommelse med oss på SV, få hjälp med kostnaden för en musiker.

Tillsammans med er gör vi verksamhet av era idéer. Det ökar demokrati, känslan av sammanhang och delaktighet samt påverkar hälsan i positiv riktning.

 

Hitta oss på Facebook

SV Funktionsrätt Gävleborg har livesändningar på Facebook varje vecka.
Vi sänder bland annat föreningspresentationer, högläsningar, föreläsningar, dans, yoga, avslappningsövningar och mycket mer.
Det är kostnadsfritt att ta del av  sändningarna på sidan. Det går bra att dela sändningarna vidare.
Klicka på länken för att komma till sidan: SV Funktionsrätt Gävleborg

 

Välkommen att kontakta oss!

Våra verksamhetsutvecklare inom Funktionsrätt berättar gärna mer.