SV Örebro län

Välkommen till oss!

HÖSTENS KURSER

Kurser SV Örebro län

 • Hundskolan Light

  Ort Örebro
  Pris 0 Kr
  Start 2022-08-17
  Läs mer
 • Linedance

  Ort Örebro
  Pris 475 Kr
  Start 2022-08-22
  Läs mer
 • Linedance

  Ort Örebro
  Pris 475 Kr
  Start 2022-08-22
  Läs mer
 • Samtal om Graves sjukdom

  Ort Örebro
  Pris 0 Kr
  Start 2022-08-29
  Läs mer

SENASTE NYTT

 • icon

  VECKA 36 är tillbaka med fysiska föreläsningar

  ÖREBRO LÄN: För sjätte året i rad arrangerar vi "Vecka 36": Psykisk ohälsa, Parkinsons sjukdom, hjärntrötthet – och mycket mer!

  Läs mer
 • icon

  En miljö för gemenskap – Med naturen som källa till välmående och gemenskap

  ÖREBRO: Ett projekt för att främja social gemenskap och minska ofrivillig ensamhet bland seniorer, med stöd från Socialstyrelsen.

  Läs mer
 • icon

  GLAD SOMMAR!

  ÖREBRO LÄN: Nu ska vi njuta av sommar och sol, och kanske en guidad tur? Vi tipsar även om "Vecka 36" och höstens kurser.

  Läs mer
 • icon

  Guidade turer i Örebro län!

  ÖREBRO LÄN: Gå på en guidad tur i sommar. Vi finns på olika platser i länet.

  Läs mer
 • icon

  Det här är Eve!

  ÖREBRO: Möt vår senaste rekrytering Eve Redstorm som kommer att dansa loss i vår danssal på "29:AN" i Örebro.

  Läs mer
 • LÄS MER

"VECKA 36" ÄR TILLBAKA

FÖRENINGSVECKA INOM FUNKTIONSRÄTT
VECKA 36 är tillbaka för sjätte året i rad med föreläsningar inom funktionsrätt. Veckan har varit digital de senaste två åren till följd av pandemin, men i år återgår vi till fysiska föreläsningar på olika platser i Örebro län. 

Du får bland annat ta del av hur det är att leva med psykisk ohälsa, de första smygande symtpmen på Parkinsons sjukdom och hur man kan hantera vardagen med hjärntrötthet.

I SAMVERKAN MED VÅRA FÖRENINGAR 
Veckan arrangeras tillsammans med flera av våra samverkande föreningar inom funktionsrätt. 

LÄS MER & PROGRAM 2022

EN MILJÖ FÖR GEMENSKAP

NYTT PROJEKT RIKTAT TILL SENIORER 
Nu i augusti startar vårt nya projekt "En miljö för gemenskap" som syftar till att främja social gemenskap och minska ofrivillig ensamhet bland seniorer. 

NATUREN SOM KÄLLA TILL VÄLMÅENDE  
– Vi möts på olika platser för att promenera en bit, sätta oss på en fin plats, uppleva dofter och färger, och få utrymme att prata om stort och smått. Längre fram i höst kommer vi att erbjuda aktiviteter som korta föreläsningar och skapande, alltid med naturen som centralt tema, berättar Maria. 

AKTUELLA DATUM

GÅ PÅ GUIDAD TUR I SOMMAR

Vi finns på olika platser i Örebro län med våra samverkande föreningar i sommar. Känn historiens vingslag vid Riseberga Klosterruin, åk rundturståg vid Knalla Gruva eller ta del av Alfred Nobels historia. 

DET ÄR BARA NÅGRA FÖRSLAG, klicka dig vidare för att ta del av fler guidade turer i vårt vackra län. 

LÄS MER

Det här är Eve!

SÄG HEJ TILL EVELINA "EVE" REDSTORM, SV Örebro läns senaste rekrytering. Eve är dansledare och hon dansar loss i vår nya danssal på 29:AN i Örebro.

VI HAR STÄLLT NÅGRA FRÅGOR TILL EVE för att få lära känna henne lite bättre. Det blir allt från mat från Chile till kärleken till hemstaden Örebro och ett engagemang för att stötta ungdomar. För Eve är dans så mycket mer än "bara" dans. 

LÄS REPORTAGET

LIVET I BALANS

SV Örebro län kommer till Askersunds kommun med projektet “Livet i balans som syftar till att stärka seniorers hälsa. Projektet som finansieras av Askersunds kommun startar i augusti, men redan nu kan du komma med idéer och uppslag på aktiviteter som du saknar.

PROJEKTET ANVÄNDER ETT "LIVSHJUL" för att undersöka hur olika delar i livet påverkar det fysiska och psykiska måendet.  

ASKERSUNDS KOMMUN: Projektet kommer till Hammar, Mariedamm, Olshammar och Zinkgruvan.

LÄS MER

35% RABATT

GÄLLER FÖR VILLAÄGARNA I ÖREBRO KOMMUN
Som medlem i Villaägarna i Örebro kommun har du 35% rabatt på kurser och studiecirklar* vid SV Örebro län. Rabatten gäller för hela familjen, inklusive barn som bor på samma adress. Via länken kan du ta del av våra villkor och hur du gör för att använda din rabatt. 

*Undantaget motor- och röjsågskörkort samt kurserna från SeniorNet.

LÄS MER

Det här är Jonas!

SÄG HEJ TILL JONAS LJUNGKVIST, verksamhetsutvecklare inom musik. Hans musikintresse tog fart tidigt och som åttaåring började han spela cello. Sedan dess har han samlat på sig många färdigheter inom musik och har producerat upp mot 700 låtar – idag har han även en egen musikstudio.

VI HAR STÄLLT NÅGRA FRÅGOR TILL JONAS för att lära känna honom lite bättre. Han bjuder på allt från cello till hårdrock och musikproduktion. Och han berättar att den bästa musiken är den som får honom att känna.

LÄS REPORTAGET

Navigera rätt i valet med hjälp från studiecirkel

VI HAR FOKUS PÅ PERSONER MED INTELLEKTUELL FUNKTIONSNEDSÄTTNING 
"Det är valår i år. Men det är inte alltid lätt att ta till sig politikernas budskap - och särskilt inte om man har en intellektuell funktionsnedsättning. Men hjälp finns. Det är Studieförbundet Vuxenskolan, SV, som erbjuder studiecirklar och andra aktiviteter till personer som har en intellektuell funktionsnedsättning."

– Vi vill ge hjälpa och ge stöttning där deltagarna får lära sig mer om demokrati och politik, säger Pernilla Löfquist Wedin, verksamhetsutvecklare på SV Örebro län.

LÄS HELA ARTIKELN I SYDNÄRKENYTT

TILL ARTIKELN

Det här är Jon!

SÄG HEJ TILL JON DALY SKOOG, verksamhetsutvecklare med taktkänsla ända ut i fingerspetsarna. Jon har stor erfarenhet från musikbranschen och har producerat över 500 låtar. Du som har kommit i kontakt med Jon förknippar kanske honom med vår musikstudio Pennysound Studio och hiphopmusik. Men Jons personliga musikresa började någon helt annan stans!

VI HAR STÄLLT NÅGRA FRÅGOR TILL JON för att få veta lite mer. Det blir allt från en samisk bärväska för barn till fiol, britpop, ett samarbete med Örebro kommun och en stundande Hiphopkväll på Kulturkvarteret i Örebro. 

LÄS REPORTAGET

Lediga replokaler i Bista och Baronbackarna!

BISTA
Vi har en fullt utrustad replokal med förstärkare, PA, gitarr, bas och trummor, med mera i Bista, ÖREBRO. Fräscht och rymligt med pentry och toalett.

BARONBACKARNA
I den här lokalen finns ingen utrustning, ni tar själva med de instrument ni behöver. 

LÄS MER

För människor på flykt

PRESSMEDDELANDE
Vi har stor erfarenhet av att möta människor på flykt och av att arrangera mötesplatser, information och cirklar i svenska och samhällskunskap. 

 • Vi har verksamhet i länets alla 12 kommuner.
 • Vi har erfarenhet av att möta människor på flykt.
 • Vår personal pratar tillsammans omkring 10 olika språk.


KROKA ARM MED OSS
om er förening/kommun eller organisation vill erbjuda aktiviteter tillsammans med oss. Hör av er, tillsammans kan vi bidra med ett varmt välkomnande och en trygg plats. 

LÄS MER

Mitt val 2022

Mitt val, en studiecirkel om demokrati, politik och samhällsfrågor för personer med intellektuell funktionsnedsättning. 

VARFÖR?
Vi har ett demokratiskt problem! Forskning har visat att valdeltagandet för personer med intellektuell funktionsnedsättning är lågt. Det beror på fler olika faktorer; dålig tillgänglighet, svårt språk och begränsad tillgång till lättläst information. 

 • Tillgänglighet i röstlokalerna.
 • Politikerna använder ett svårt språk.
 • Väldigt lite material finns som Lättläst.  

LÄS MER OM MITT VAL

Vi söker hälsoinspiratör för seniorer!

ÄR DU ENERGIKNIPPET VI SÖKER?
Vi söker en glad, aktiv och flexibel person med kunskap inom hälsa för att starta ny verksamhet för seniorer. Fysiska aktiviteter kombineras med diskussion och reflektion kring olika hälsorelaterade ämnen. 

DAGTID – TIMANSTÄLLNING – ÖREBRO

LÄS MER

OM OSS

Här kan du ta del av vår vision och värdegrund, läsa vår verksamhetsplan, verksamhetsberättelse och stadgar. Här finns även kontaktuppgifter till styrelsen med mera.

JAG VILL VETA MER!