Lär dig om Fairtrade hos oss!

Studieförbundet Vuxenskolan är medlem i organisationen Fairtrade (Rättvisemärkt). Att handla rättvisemärkt är ett sätt för var och en av oss att bidra till en bättre värld. Att främja handel där människan och lokalsamhällets utveckling sätts i centrum minskar fattigdom och social utslagning.

SV Kalmar län är engagerade i arbetet för en rättvis handel. I arbetet ingår att arrangera ambassadörsutbildningar i samverkan med Fairtrade samt att jobba med informationsspridning både internt men också bland våra medlems- och samverkansorganisationer. Vi erbjuder även alla intresserade att läsa studiecirkel om Faritrade.

Studiecirkel

Läs, baka och smaka er fram till ny kunskap på temat Fairtrade. Ni får kostnadsfritt en kasse full av information om Fairtrade och Fairtrade City Kalmar. I kassen finns också smakprover på Fairtrade-produkter som till exempel chokladkakor, kaffe, te, kakao, vaniljsocker och socker mm. Produkterna varierar beroende på lokalt utbud. En arbetsplan med tips och idéer på hur ni tillsammans kan lägga upp era tre träffar, följer med kassen.

Ambassadörsutbildning

Vill du vara med och förändra världen? Bli en ambassadör för Fairtrade, du med! Ambassadörsutbildningen är öppen för alla!
Ambassadörsutbildningen omfattar 16 studietimmar och innehåller: 
- Omvärldsanalys om handel och mänskliga rättigheter
- Introduktion till Rättvis Handel
- Vad innebär Fairtrade
- Att vara Fairtrade ambassadör
- Aktions workshop

Utbildningens fokus ligger på ambassadörsrollen - hur du kan använda dig av konsumentmakten, kommunikationstips samt hur du kan engagera dig som ambassadör för Fairtrade. Du behöver inte ha några förkunskaper. Vi varvar utbildningsmetoder som föreläsningar, värderingsövningar och grupparbeten. Vi genomför också en utåtriktad kampanj vid ett tillfälle under kursen. Efter genomgången utbildning avgör du som ambassadör helt och hållet själv om och hur du vill engagera dig.

Sök aktuella ambassadörsutbildningar i sökrutan till höger, eller kontakta ditt lokala kontor för mer information.