Tillbaka

Utbildningsdag för blivande ledare ”Fokus på mig, Vuxensyskon”

”Fokus på mig, Vuxensyskon” är ett samtalsmaterial som skapats för den som är syskon till någon med funktionsnedsättning eller sjukdom.

Sjukdom och funktionsnedsättning väcker existentiella frågor som inte har några givna svar. Det finns tankar och känslor som inte är så lätta att prata om. Alla borde få möjlighet att sätta ord på sina erfarenheteri en tillåtande och skuldfri zon. Vill du vara med och göra detta möjligt för fler?

”Fokus på mig, Vuxensyskon” innehåller texter, personliga berättelser och konkreta övningar och är en utgångspunkt för samtalen.

Under utbildningsdagen kommer vi att lyfta vad det kan innebära att vara anhörig, ur ett syskonperspektiv. Vi kommer även att gå igenom samtliga teman och tillsammans testa en del av övningar så att de blir begripliga och känns naturliga att använda.

Det kommer att finnas gott om utrymme för frågor och samtal under dagen.

Tid: tisdagen den 9 juni kl. 9.15 - 15.30

Plats: Zoom, en digital mötesplats.

Hur det går till: Du kommer att få en länk inför utbildningen via din mailadress. Har du inte använt Zoom tidigare behöver du klicka på länken och därefter godkänna att ladda ned programmet och acceptera tillgång till ljud och kamera.

Förutsättningar: Tillgång till dator, platta eller telefon med kamera och mikrofon.

Samtalsmaterial: Vi sänder hem till dig i brevlådan!

Upplägg: Vi kommer att ha presentationer i helgrupp och diskussioner i mindre grupper där vi ser varandra.

Anmälan: vgregion@sv.se eller tfn: 0522 – 65 33 33 senast 2 juni
Obs! mailadress och adress dit samtalsmaterialet ska skickas.
Frågor? Kontakta maria.blad@brackediakoni.se 031 50 27 65

Teater!
Dagen innan, dvs den 8 juni kommer det ges möjlighet att få se en inspelad version av den specialskrivna pjäsen Skuggsyskon. Länken skickas till dig och är exklusiv för detta tillfälle. Passa på att se pjäsen som ger en verklig bild över vad det kan innebära att vara vuxensyskon.

Varmt välkomna!
Rakel Lornér och Maria Blad, Projekt Vuxensyskon

Dagen sker i samarbete mellan:
Bräcke diakoni och Studieförbundet Vuxenskolan

Ladda ner inbjudan här.